tisdag 6 mars 2018

Terror på Elm Street 3: Freddys Återkomst (1987)

Org Titel:  A Nightmare on Elm Street Part 3: Dream Warriors
Land:  USA
Genre:  Skräck
Längd:  1 tim, 36 min



Det har gått några år sedan Nancy Thompson var med om dom fruktansvärda händelserna på Elm Street där hennes vänner blev brutalt mördade i sömnen av Freddy Krueger.

Nu är hon utbildad inom psykiatri, specialiserad på drömterapi och har blivit skickad till en klinik i sin hemstad för att hjälpa terapeuten Neil Gordon med några ungdomar som lider av hemska mardrömmar och dessutom drömmer om samma saker på nätterna.
En bränd man i svart hatt, randig tröja och med sylvassa knivar istället för naglar på höger hand.



Regissören och manusförfattaren Wes Craven som ju inte ville vara delaktig i del två i den här serien om Freddy Krueger för att han inte trodde på en uppföljare ångrade sig lagom till den här tredje delen skulle spelas in.
Han nöjde sig dock här med att producera och skriva manus, bla tillsammans med Frank Darabont som flera år senare själv skulle regissera dom prisbelönta filmerna Nyckeln till Frihet och Den Gröna Milen.

Regin av denna film tog istället den debuterande Chuck Russell hand om och det tyckte jag personligen han lyckades rätt bra med.
Den här filmen känns kanske mer som den riktiga del 2 i den här serien just för att Heather Langenkamp återvänder i rollen som Nancy och även John Saxon som hennes far och händelserna i del 2 nämns ju heller aldrig.

Effekterna fungerar bra och skådespelarna med en debuterande Patricia Arquette som Kristen Parker klarar sig också godkänt, det blir kanske lite rörigt mot slutet när alla ungdomar springer omkring i drömvärlden jagade av en som vanligt skämtande Freddy Krueger.

Helt okey skräckunderhållning.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...