onsdag 24 juli 2024

The Great - Säsong 1 (2020)

 




Endast 15 år gammal så kommer Katarina (Elle Fanning) till Ryssland för att giftas bort till tsar Peter III (Nicholas Hoult). Väl i Ryssland så märker hon ganska snabbt att Peter inte är den regent hon trott utan en barnslig, ganska dum man som struntar i Ryssland och enbart ägnar sig åt kvinnor, mat och jakt och det dröjer inte lång tid förrän Katarina tillsammans med sin tjänarinna Marial (Phoebe Fox), adelsmannen Orlo (Sacha Dhawan) och generalen Velementov (Douglas Hodge) planerar en kupp.
Det finns dock två personer som Katarina aldrig vet var hon har, Ärkebiskopen (Adam Godley) och Peters moster Elisabeth (Belinda Bromilow) som vvänder kappan efter den vind som för tillfället blåser hårdast.

Ungefär hälften av den här serien håller sig till den verkliga historien medan den andra hälften är ren fiktion. Det är enastående roligt, snuskigt och våldsamt, visuellt imponerande och med fantastiska skådespelare i alla större och mindre roller.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sting (2024)

  https://youtu.be/JMNOaJOWICo?si=xCC_7vgVlTFYK5Yg Redan i inledningen av den här historien så får vi tittare veta att det varit en asteroid...