onsdag 17 juli 2024

Columbo: Any Old Port in a Storm (1973)

 



Den välkände vinmakaren Adrian Carsini (Donald Pleasence) har några vänner hemma på vingården för en liten provning. När han ska gå in på sitt kontor för att hämta en exklusiv flaska så sitter hans bror, den notoriske playboyen Enrico (Gary Conway) där som också är den som äger gården.
Han meddelar sin bror att han ska gifta sig, behöver pengar och ämnar sälja vingården till hans brors värsta konkurrent.

Det finns inget du kan göra åt saken säger Enrico och vänder ryggen åt sin bror som replikerar: Det finns det visst och slår ett tungt föremål i huvudet på sin bror som segnar ner på golvet.

Kriminalkommissarie Columbus (Peter Falk) blir utkallad när liket efter Enrico Carsini hittas död i vattnet iklädd dykarutrustning. Polisen befarar en drunkningsolycka men Columbo misstänker strax en helt annan förklaring till dödsfallet.

Det är alltid en ära att se Donald Pleasence agera och här är han riktigt bra som den excentriske vinproducenten Adrian Carsini och samspelet mellan honom och Peter Falk är strålande.
Tyvärr så är den här historien till och från lite tråkig, det finns en del transportsträckor som man faktiskt kunde ha varit utan sen så kan man faktiskt fundera lite på mordet som sker på ett rätt underligt och ganska ologiskt sätt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...