lördag 20 juli 2024

Guardians of The Galaxy - Vol 3 (2023)

 




I tsunamin av Marvel filmer så har ändå dom två tidigare Guardians of The Galaxy verkligen varit en frisk fläkt med cool 80-tals musik och universums klart tjafsigaste familj som försöks hållas ihop av Peter Quill (Chris Pratt). Dom tidigare filmerna har haft humor som en drivande motor även om inte det imponerande visuella skådespelet fått ge vika men i den här tredje historien så har regissören James Gunn låtit humorn fått stå tillbaka en del för att istället lyfta fram en del mörker och därmed också en hel del känslor och tragik.

Rocket (Bradley Cooper) är allvarligt sjuk och räddningen för den tuffa tvättbjörnen visar sig finnas i hans förflutna som är allt annat än en gullig barndomshistoria.
Det förflutna kommer också ikapp Rocket i form av den psykopatiske The High Evolutionary (Chukwudi Iwuji) som behöver hans hjärna för att uppnå sina syften om en ny värld.

Imponerande visuellt är det och skådespelarna är bra, känslosamt och dramatiskt, spännande explosivt även om jag saknar humorn en del.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...