måndag 29 juli 2024

Hämnaren av Buthler & Öhrlund (2015)

 



Den före detta mäklaren Christopher Silfverbielke har numera lagt det yrket bakom sig. Nu ägnar han sig enbart åt politik och mord och det gör han verkligen med bravur. Vilken galen gangster som helst i världen skulle vara avundsjuk om den fick veta om denne fullblodpsykopats bravader. Dömd mördare men släppt i förtid och sen en blixtsnabb politisk karriär inom KD där han genom att eliminera viktiga personer helt plötsligt är partiledare.

Den före detta kriminalkommissarien Jacob Colt vars fru och son för en tid sedan blev två av Silfverbielkes offer jobbar nu för Europol i Haag men har fortfarande som största prioritering att få tag på den svenska mördaren som verkar glida runt som ett dödligt spöke.

Redan i den första boken om denne seriemördare så fick man som läsare ett överskott av våld och sex och det har bara fyllts på i dom senare berättelserna. I den här sjätte boken i ordningen så blir detta nästan lite för mycket, man reagerar knappt när Silfverbielke våldtar, mördar och torterar alla som kommer i hans väg och alla dom han behöver utnyttja för sina behov och syften.

Visst är det skickligt skrivet men historien kanske skulle ha tjänat på att sakta ner farten lite och titta bakom alla grymheter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...