fredag 19 juli 2024

Killer Elite (2011)

 




En film med Jason Statham i huvudrollen brukar ju inte vara så komplicerad utan mera handla om raka rör utan några krusiduller och den här filmen regisserad av Gary McKendry skiljer sig inte nämnvärt från den typen av filmer förutom att denna faktiskt ska bygga på verkliga händelser som manusförfattaren Ranulph Fiennes själv var med om. När hans bok släpptes väckte det stor uppståndelse i maktens korridorer i England och inblandade myndigheter förnekade all inblandning.

Jason Statham spelar Danny Bryce som under många år jobbat som legosoldat tillsammans med sin äldre mentor Hunter (Robert De Niro) men som efter ett misslyckat uppdrag i Mexiko beslutat sig för att sluta. Efter en tid så får han info om att Hunter har tagits som gisslan av en mäktig shejk i Dubai som kräver att Danny dödar tre före detta SAS-agenter som dödat hans söner flera år tidigare om han vill att Hunter ska släppas.

När Danny säter igång med detta uppdrag så tar det inte lång tid förrän SAS-veteranen Spike (Clive Owen) får nys om det hela och tänker göra allt för att stoppa honom.

Stenhård action från första sekund till den sista och även om historien ibland känns lite rörig så löses det upp med mycket våld, skjutningar och jakter i bil och på hustak, det är intensivt spännande med säker regi och bra skådespelare.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...