fredag 26 juli 2024

Maigret's Dead Man (2016)

 




Kriminalkommissarie Jules Maigret (Rowan Atkinson) får ett telefonsamtal av en man som verkar desperat. Han säger sig vara förföljd av ett par män som ämnar döda honom och ber Maigret om hjälp. Han säger också att hans fru Nina känner kommissarien innan han lägger på luren.
Mannen hittas senare mördad men Maigret vet varken vem mannen eller hans hustru är men kan inte släppa fallet som han nu tycker fått en personlig prägel.
Polischefen vill dock lägga detta mordfall åt sidan och lägga all kraft på utredningen om flera rånmord på gårdar utanför Paris.

Precis som i den första historien om den franska piprökande kriminalkommissarien så går allting i ett lugnt och behagligt tempo. Maigret lägger ett pussel med dom ledtrådar han har och får in av sina närmaste män Janvier (Shaun Dingwall) och LaPointe (Leo Staar) och bryr sig föga om polischefens åsikter om saker och ting.

Skådespelarna är enastående bra, speciellt Rowan Atkinson som verkligen är denne kriminalkommissarie i Paris på 50-talet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...