måndag 8 juli 2024

Nemesis av Ramona Ivener (2023)

 



Jessica Storm har nu inte hört någonting på fyra år från sin ex make Alex och vad han sysslar med är hon heller inte intresserad av. Hennes bästa vän Sussie väntar barn med den enorma kinesen Wong som är Alex närmaste man men Jessica har aldrig frågat hur det är med Alex.

En sen kväll när Jessica kommer hem till sitt hus så blir hon överfallen, misshandlad och våldtagen av två män. Dom skulle antagligen ha dödat henne om inte en uppmärksammad granne kommit till hennes hjälp. Grannen som Jessica aldrig träffat heter Cesar Brandel och är polis till vardags.
Det dröjer inte länge förrän Jessica inleder en relation med Cesar vilket hennes livvakt Tony inte är förtjust i eftersom Jessica i den undre världen kallas Drottningen och är en av dom största importörerna i Stockholm av droger från Sydamerika.

Den här berättelsen är en spin-off på böckerna om Alex Storm och den har precis samma höga tempo och intensiva spänning. Det är inte direkt komplicerat utan historien körs på i 120 på en raksträcka utan en massa onödiga kruseduller på vägen även om det dyker upp hinder i form av bittra korrumperade poliser, knarkhandlare och så nyheten från Alex att en av parets döttrar faktiskt överlevt sprängningen för fyra år sedan då Jessica trott att alla hennes tre barn dödats.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...