onsdag 17 juli 2024

Maskineriet - Säsong 2 (2022)

 




Det enda Jimmy (Gabriel Gunerius Fevang) vill är att få träffa sin pappa Olle (Kristoffer Joner) och mamma Monica (Emilia Roosmann) som båda sitter fängslade efter den första säsongens händelser så han beslutar sig för att få ut dom, bygger en hemmagjord bombväst och tar sin lärarinna som gisslan på skolan.

Efter den här dramatiska inledningen så är det gasen i botten, både gamla och nya karaktärer dyker upp och vill ha del i alla dom pengar efter Sandefjordsrånet som någon verkar sitta på. Skådespelarna med Kristoffer Joner i spetsen är riktigt bra, likaså Hanna Alström som spelar Josefin, Magnus Roosmann som den brutale Erik och så fifflaren Palle som spelas av Anastasios Soulis.

Historien böljar fram och tillbaka och man vet aldrig vad som ska hända bakom hörnet, vem som ska dö eller vem som kommer att klara sig och slutet öppnar verkligen upp för ännu en säsong eller så gör den inte det.

Intensivt spännande, dramatiskt och obehagligt våldsamt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...