måndag 15 april 2024

The Serpent Queen - Säsong 1 (2022)

 




Ännu ett påkostat kostymdrama om en av Europas tidigare drottningar men med en något annorlunda vinkling.
Katarina av Medici kommer som ung från Italien till det Franska hovet där hon mot sin vilja gifts bort med den unge Prins Henry, son till kungen Frans I.
Fransmännen har inga högre tankar om Italien och Katarina får direkt veta sin plats men hon är smartare än alla tror och tar sig fram i slottet som en orm och med åren så blir hon en fullfjädrad intrigmakerska som har allas liv i sina händer.

Den unga Katarina spelas av Liv Hill som är riktigt bra sen tas karaktären över av Samantha Morton som är helt enastående som den vuxna, iskalla och beräknande Katarina som med hjälp av pigan Rahima (Sennia Nanua) spelar ut katoliker mot protestanter och speciellt hennes största fiende, hennes mans älskarinna Diane de Poitiers (Ludivine Sagnier).

Serien är skapad med glimten i ögat och en stor portion humor där Katarina till och från vänder sig mot kameran och oss tittare där hon kommenterar vissa händelser och personer, ett väldigt modernt språk används och huvuden huggs av till tonerna av cool rockmusik.

Spännande dramatiskt, våldsamt och roligt och riktigt bra.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Omgiven av Idioter: Hur Man Förstår Dem som Inte Går att Förstå av Thomas Erikson (2014)

  När jag tog tag i denna bok så var det för att jag hört att det var en av dom senaste årens mest omtalade böcker i Sverige, en bok som bla...