onsdag 10 april 2024

Miraklet i Gullspång (2023)

 




Dokumentärfilmaren Maria Fredriksson fick en dag ett telefonsamtal från två norska, mycket religiösa systrar på den lilla orten Gullspång i Västergötland. Dom ville träffa henne och berätta om ett mirakel.

Den ena systern ska köpa en lägenhet i Gullspång och när dom tillsammans med mäklaren träffar försäljaren så visar sig hon vara en exakt kopia av deras äldre syster som begått självmord över 30 år tidigare. 

Detta låter ju spännande men det är bara början till en helt otroligt, fascinerande, dramatisk och skruvad historia som har så många ansikten och vändningar så det nästan är svårt att tro att det är en verklig historia man tittar på. Ska man jämföra med någonting inom film så är det Fargo, True Detective eller Twin Peaks som ligger närmast.

Jag tror knappast att man kommer att få se en uppföljare av denna dokumentär men jag vill bara se mer av denna historia som börjar med två äldre systrar i ett kök framför tre tavlor och som slutar i en mordgåta.

Jag var helt tagen efter denna enastående upplevelse.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...