fredag 5 april 2024

The Crown - Säsong 6 (2023)

 




Den sista och avslutande säsongen av The Crown i alla fall vad vi vet just nu. 
I den här säsongen som utspelar sig från slutet av 90-talet till mitten av 2000-talet så får Drottning Elisabeth (Imelda Staunton) uppleva en hel del tragik. Prinsessan Diana (Elisabeth Debicki) dör i Paris, systern Margaret (Lesley Manville) dör på hemmaplan, liksom drottningmodern. Barnbarnen William (Ed McVei) och Harry (Luther Ford) mår psykiskt dåligt efter deras mors död och anklagar deras far Prins Charles (Dominic West) för allt.

Prins Philip (Jonathan Pryce) börjar dessutom planera parets framtida begravningar vilket inte gör livet ljusare för Drottningen.

Sista säsongen är verkligen dramatisk på många sätt, det är ju också den säsongen som ligger oss tittare närmast historiskt sett så det är ju mer händelser här som man kommer ihåg skarpare än tidigare säsonger. 
Det finns en del sekvenser här där Prins Charles pratar med en avliden Diana och likadant Mohamed Al Fayed (Salim Daw) som pratar med sin döde son Dodi (Khalid Abdalla) och dom känns lite malplacerade och passar inte riktigt in här men det är ett sätt för filmskaparna att få fram en del personliga tankar som ingen förutom dom inblandade egentligen vet något om.

En strålande bra serie med enastående skådespelare. Dramatiskt, spännande, roligt och fascinerande, tragiskt och intressant.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...