torsdag 18 april 2024

Scream 2 (1997)

 




Det har gått två år sedan dom brutala morden i den förra historien. Sidney (Neve Campbell) lever med och lider av minnena efter den händelsen och påminns ständigt av folk på college och nyfikna reportrar.

Under en premiär där en filmversion av morden visas så mördas två ungdomar brutalt och det blir upprinnelsen till en ny mordvåg som liknar dom förra morden nästintill på pricken.

Den här uppföljaren som också Wes Craven ligger bakom är en bra, intensiv och spännande fortsättning även om den där riktiga fingertoppskänslan från den förra filmen saknas.
Courtney Cox dyker även här upp som reportern Gale Weathers men har nu fått en lite mer mänsklig framtoning och polisen Dewey (David Arquette) som ju skadades allvarligt i den förra filmen kommer här haltande för att bistå Sidney i sin flykt undan och jakt på gärningspersonen eller personerna.

Skickligt gjort. Intensivt, spännande och blodigt men kanske inte så mycket överraskningar egentligen och humorn är inte lika framträdande i denna berättelse.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Omgiven av Idioter: Hur Man Förstår Dem som Inte Går att Förstå av Thomas Erikson (2014)

  När jag tog tag i denna bok så var det för att jag hört att det var en av dom senaste årens mest omtalade böcker i Sverige, en bok som bla...