torsdag 18 april 2024

Scream (1996)

 




Många skräckfilmer har gjorts som utspelar sig i college miljö med festande ungdomar som slaktas av någon brutal psykopat men det är knappt någon som kommer upp i den klass som denna bloddrypande historia har.
Regissören Wes Craven har pusslat ihop en magnifik slasherfilm som sätter full gas redan i dom inledande scenerna där vi får se Drew Barrymore befinna sig ensam hemma när hon får ett samtal som sätter nivån för resten av historien.
Det är en enastående blandning av skräck, slasher och action där allt jagande in och ut i olika rum och hus nästan blir som en buskis på uppåttjack.
Wes Craven leker också kärleksfullt med filmklichéer och gamla skräckfilmer så att man sitter och myser samtidigt som man är tvungen att hålla i sig så att man inte ramlar ur fåtöljen.

Sidney (Neve Campbell) är den som hamnar i mitten av allt detta slaktande och till hjälp har hon polisen Dewey (David Arquette) och även den scoop-hungrande journalisten Gale Weathers som mycket bra spelas av (Courtney Cox).

Spännande och actionfyllt, bloddrypande och fantastiskt underhållande.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Omgiven av Idioter: Hur Man Förstår Dem som Inte Går att Förstå av Thomas Erikson (2014)

  När jag tog tag i denna bok så var det för att jag hört att det var en av dom senaste årens mest omtalade böcker i Sverige, en bok som bla...