onsdag 3 april 2024

Calm with Horses (2019)

 




Ett våldsamt drama som utspelar sig på Irland där den vackra naturen verkligen kontrasterar mot den deprimerande småstaden vi befinner oss i och dom tragiska människoöden som där lever. Vi får följa den före detta boxaren Arm (Cosmo Jarvis) eller Douglas som han egentligen heter som några år tidigare slagit ihjäl en motståndare i ringen och inte klarat av att fortsätta med sporten. Istället så slog gangsterfamiljen Devers klorna i honom och nu tjänar han sitt uppehälle genom att vara familjens knytnävar utåt.
Arm som har sonen Jack (Kiljan Moroney) med sin före detta flickvän Ursula (Niamh Algar) vill inget hellre än att umgås med honom men Ursula är på väg att flytta från orten eftersom Jack lider av ett funktionshinder och det finns bättre en bättre skola för honom på annan ort. Ursula hatar den man Arm blivit och att han går i familjen Devers ledband där han nästan dygnet runt följer den yngre Dympna (Barry Keoghan) som en lydig hund.

Det visar sig att Jack mår väldigt bra av att rida och när Arm också får chansen så visar det sig att han nog också skulle behöva umgås med hästar en hel del, tyvärr så slarvas den delen i historien bort lite för jag var säker på att Arm skulle utveckla ett behövligt förhållande till just hästar.
Istället så visar han sin humana sida på ett sätt som gör att allting mer eller mindre istället går åt pipan.

Detta är verkligen ingen rolig eller uppmuntrande historia, det finns kanske en ljuspunkt i hela filmen och jag ska här och nu inte avslöja när den dyker upp.
Skådespelarna gör ett enastående bra jobb, Cosmo Jarvis som spelar Arm och Barry Keoghan som gör karaktären Dympna är fantastiska i dom bärande rollerna, regin av Nick Rowland är stadig och säker och fotot av Piers McGrail är vackert deprimerande.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

STHLM Blackout (2024)

  https://youtu.be/GmXZy4yiNxQ?si=aYRFivpYmSQX6akM Den här serien i fyra delar som är regisserade av  Milad Schwartz Avaz  kan man väl kalla...