söndag 14 april 2024

Spider-Man: No Way Home (2021)

 





En magnifik och mäktig äventyrsfilm som jag tycker är den bästa sen Spider-Man 2 från 2004.
Det är en direkt fortsättning på äventyret Far from Home från 2019, Peter Parker (Tom Holland) är nu hatad av dom flesta för att dom tror att han låg bakom hjälten Mysterio's dödsfall. Mysterio som egentligen hette Quentin Beck och som definitivt inte var en hjälte avslöjade också att Spider-Man var Peter Parker vilket nu alla vet om.
Parker vill nu bara leva ett vanligt liv, komma in på något universitet i någon annan stad tillsammans med vännen Ned (Jacob Batalon) och flickvännen MJ (Zendaya) men eftersom han är den han är och alla nu vet om detta så nekas alla tre inträde.

Parker blir desperat och söker upp Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) eftersom han har en idé om att magikern ska kunna ta sig tillbaka i tiden och få alla att glömma att han är Spider-Man men någonting går ordentligt fel, en portal till andra dimensioner öppnas och en mängd busar från tidigare Spider-Man dyker helt plötsligt upp och ställer till det och som om inte det vore nog så står Parker också helt plötsligt öga mot öga med dom två som varit Spider-Man innan honom.

Ett i sanning helt underbart skruvat äventyr där filmskaparna leker med Marvel karaktärerna i dom tidigare Spider-Man filmerna och även dom skådespelare som gestaltat dessa och så finns det även en helt underbar scen där Parker och hans faster May (Marisa Tomei) sitter och pratar med deras advokat som visar sig vara Matt Murdock alias Daredevil.

Enastående action, visuellt helt fantastiskt, roligt och nostalgiskt underbart.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Omgiven av Idioter: Hur Man Förstår Dem som Inte Går att Förstå av Thomas Erikson (2014)

  När jag tog tag i denna bok så var det för att jag hört att det var en av dom senaste årens mest omtalade böcker i Sverige, en bok som bla...