tisdag 23 april 2024

Scream 4 (2011)

 




Sidney Prescott (Neve Campbell) återvänder efter många år till sin hemstad Woodsboro där hon ska avsluta en bokturné. Givetvis så sker ett brutalt mord i samma veva och mordet verkar ha med Sidney's och hennes vänners historia att göra.
Hon återförenas med journalisten Gale Weathers (Courtney Cox) och sheriffen Dewey Riley (David Arquette) som nu är ett gift par och tillsammans med Sidney's kusin Jill (Emma Roberts) så försöker dom nu ta reda på vem eller vilka som gömmer sig bakom den vita spökmasken.

Inledningen av denna film börjar givetvis med ett samtal men här har regissören Wes Craven tagit den scenen och vridit till den flera gånger om vilket gör att man redan i början av den här historien har tappat andan ett par gånger. Det här är den bästa sen den första filmen i den här serien, humorn är tillbaka och det är fullt ös redan från början och givetvis så finns den eller dom skyldiga bland alla dom vänner som finns runtomkring huvudkaraktärerna. Neve Campbell, Courtney Cox och David Arquette är numera väldigt bekväma i sina roller och rör sig säkert igenom denna jakt på mördaren eller mördarna.

Spännande, våldsamt, klurigt och roligt men kanske inte så läskigt.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Omgiven av Idioter: Hur Man Förstår Dem som Inte Går att Förstå av Thomas Erikson (2014)

  När jag tog tag i denna bok så var det för att jag hört att det var en av dom senaste årens mest omtalade böcker i Sverige, en bok som bla...