måndag 2 januari 2012

Paranormal Activity (2007)





Regissören Oren Peli har här tagit till ett knep som fungerade ypperligt i filmen Blair Witch Project som var en succé världen över för ett antal år sedan: Att lura åskådaren att tro att det man ser är verkligt.
Här har han dessutom låtit skådespelarna spela sig själv för att förstärka den känslan ytterligare.
Peli har gjort detta rasande skickligt och Katie Featherston och Micah Sloat som spelar paret som blir hemsökta av en ond demon är mycket bra och trovärdiga.
Tyvärr så spricker en del av den där realistiska ytan när paret får besök av ett medium som spelas av Mark Fredrichs för han beter sig verkligen konstlat och inte alls som en vetenskapsman med hans kunskaper förväntas bete sig.

Ett smart drag var att utelämna musik, det gör att man skärper sinnena extra och hela tiden sitter på helspänn för att man inte vill missa ett enda litet ljud.

Filmen innehåller ett par riktigt läskiga scener och bevisar att det inte behövs litervis med blod och massor med digitala specialeffekter för att framkalla kalla kårar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Whitechapel - Säsong 5 (2011)

  Den dömda seriemördaren Calvin Mantus ( Tom Fisher ) flyr under en bevakad permission och bara några timmar senare så får kriminalkommissa...