onsdag 25 januari 2012

Body of Lies (2008)






CIA-agenten Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) förlorar en av sina bästa vänner och partners under ett uppdrag i Irak och han börjar så smått tvivla på dom metoder han tvingas att använda sig av ute på fältet.
Hans chef Mr Hoffman (Russell Crowe) skickar honom till Jordanien för att få tag i den ökände terroristen Al-Saleem där han måste förlita sig på den excentriske säkerhetschefen Hani.

Som vanligt när det gäller regissören Ridley Scott så är actionscenerna sylvasst iscensatta och det är där själva spänningen ligger i historien.
Resten känns tyvärr lite oengagerat i den här politiska thrillern som utspelas i kölvattnet efter 9/11. Leonardo DiCaprio är dock strålande som agenten Roger Ferris och Russell Crowe lika bra som Mr Hoffman, mannen som hämtar sina barn på dagis i USA samtidigt som han iskallt styr över liv och död på andra sidan jorden genom mobiltelefonen.

Välgjort, snyggt och spännande till största delen men lite stelt och styltigt emellanåt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Whitechapel - Säsong 5 (2011)

  Den dömda seriemördaren Calvin Mantus ( Tom Fisher ) flyr under en bevakad permission och bara några timmar senare så får kriminalkommissa...