fredag 13 januari 2012

New Kids Turbo (2010)





Fem vänner i den lilla hålan Maaskantje i Nederländerna blir sparkade från sina jobb på grund av den rådande ekonomiska krisen i landet och dessutom så får dom ingen ersättning av arbetslöshetskassan.
Dom bestämmer sig nu för att vägra betala för saker och ting utan att helt enkelt ta det dom behöver.

Detta sprider sig nu i landet och till slut växer sig protesten så stor att regeringen inte ser någon annan lösning än att med våld utplåna den lilla orten som ju ändå ingen skulle sakna.

Men dom har givetvis inte räknat med dom fem vännerna som inte tänker tåla detta.


När man trodde man sett det mesta så kommer den här totalt sanslösa, helt galna, våldsamma, groteska, fräcka och faktiskt rätt roliga filmen.

Fem kompisar i hockeyfrilla som går bärsärkargång i omgivningen, först bara som dom är men sen med allt i vapenväg som går att finna.

Visst, det är rätt fånigt och jag har väl aldrig sett en film där orden "fitta" och "homo" har använts så ofta men mitt i all det här fånigt, blodiga, våldsamt snuskiga så kan jag ändå inte låta bli att tycka om den på något sätt.
Det beror väl på att man är så jädrans barnslig själv kanske, jag vet inte.

Faktum är att den här filmen slog alla biorekord i Nederländerna när den kom och petade bort "Harry Potter" från 1:a platsen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Whitechapel - Säsong 5 (2011)

  Den dömda seriemördaren Calvin Mantus ( Tom Fisher ) flyr under en bevakad permission och bara några timmar senare så får kriminalkommissa...