måndag 16 januari 2012

Bad Day to Go Fishing (2009)



Original titel: Mal Día Para Pescar



Den Tyske fd världsmästaren i brottning Jacob van Oppen (Jouko Ahola) reser nu runt i Sydamerika tillsammans med hans manager, den notoriske skojaren Prince Orsini (Gary Piquer).
1000 dollar utlovas till den som kan besegra van Oppen i ringen men publiken blir hela tiden lurade eftersom matcherna är uppgjorda.
När dom kommer till den lilla hålan Santa Maria går dock inte allt som vanligt.
Byns starke man vägrar att lägga sig för pengar och Orsini blir mer och mer nervös ju närmare matchen dom kommer samtidigt som han måste hålla reda på en brottare som häller i sig alkohol och tabletter för att hålla sin ångest borta.


Om det är otroligt deprimerande att följa en gammal avdankad och överviktig idrottsman så blir det verkligen upplyftande att se denne tragiska figur resa sig upp mot alla odds.

Trots att historien berättas i ett väldigt lugnt och rätt händelsefattigt tempo så är filmen härligt mustig, rolig, dramatisk och deprimerande och med fantastiska skådespelare som rör sig i ett Sydamerikanskt landskap som i bild och ljud doftar 70-tal rätt igenom.

En fantastisk liten film som jag tog till mitt hjärta direkt.
Det roliga var att min 15-åriga son tyckte att den var riktigt bra också.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Whitechapel - Säsong 5 (2011)

  Den dömda seriemördaren Calvin Mantus ( Tom Fisher ) flyr under en bevakad permission och bara några timmar senare så får kriminalkommissa...