söndag 8 januari 2012

Mr Nobody (2009)





År 2092 så ska den 118 år gamle Nemo (Jared Leto) summera sitt liv och återberätta det för en reporter.
Ju mer han berättar desto mer bisarr och oförståelig blir dock hans levnadsöde eftersom han blandar det som verkligen hände med det som kunde ha hänt om han hade tagit andra beslut, valt andra vägar istället för dom han tog.

Det här är en helt fantastisk filmupplevelse både i ord och bild och som tar upp dom här små detaljerna som i slutändan visar sig vara betydande för vilken person man blivit eller vilket liv man lever och har levt.

Skådespelarna är enastående, fotot och regin likaså.
Det är roligt, spännande, tragiskt och så genomsyras hela historien av Nemos stora kärlek till Anna (Diane Kruger) men som man som åskådare ändå är osäker på om det hörde till hans riktiga liv eller det han hade önskat sig.

Berättelsen far fram och tillbaka i Nemos liv, från barndom till vuxen ålder. Han backar för att ändra sina val, han dör och föds igen, mördas och förolyckas, älskar och skiljer sig och i slutändan så är det enbart denna 118 åring som sitter framför en reporter som har svaren på allting.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Whitechapel - Säsong 5 (2011)

  Den dömda seriemördaren Calvin Mantus ( Tom Fisher ) flyr under en bevakad permission och bara några timmar senare så får kriminalkommissa...