lördag 7 januari 2012

Already Dead (2007)





Hur skulle man reagera om man helt plötsligt befann sig i ett rum fullt av olika slags vapen + att den man som för ett tag sen dödat ditt barn och misshandlat din fru sitter fastbunden vid en stol?

Thomas Archer (Ron Eldard) är en framgångsrik arkitekt, är gift och har en son.
En natt under ett inbrott så dödas hans barn och hans fru misshandlas svårt av en maskerad man.

Polisen som inte har några spår eller misstankar är tvungna att efter ett tag lägga ner undersökningen men polisen som haft hand om fallet tipsar Thomas om Dr Heller som här spelas av den eminente skådespelaren Christopher Plummer.

Själva det psykologiska i den här filmen är riktigt intressant och man ställer sig ju själv frågan om hur man skulle agera om man nu stod öga mot öga med en man som dödat ens barn.

Thomas Archer i filmen reagerar ju givetvis i raseri till en början men sen så tillkommer ju en del tvivel.
Är det verkligen hans barns mördare som sitter där i stolen?
Han såg ju aldrig mannens ansikte och det är ju andra som han inte känner som sagt till honom att detta är mördaren, men hur vet han säkert?

Det är spännande, våldsamt och skådespelarna är bra och som sagt så är upplägget intressant men den går lite på styltor och känns lite stel emellanåt men knorren i slutet är överraskande och ger en skjuts uppåt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Whitechapel - Säsong 5 (2011)

  Den dömda seriemördaren Calvin Mantus ( Tom Fisher ) flyr under en bevakad permission och bara några timmar senare så får kriminalkommissa...