måndag 12 augusti 2024

Trom - Säsong 1 (2022)

 




Den kände journalisten Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen) får en dag en video på mobilen där miljöaktivisten Sonja á Heyggi (Helena Hedinsdóttir) på Färöarna först avslöjar att hon är Hannis dotter och sen att hon sitter inne med mycket känslig information och att hon känner sig hotad.
Hannis beger sig till Färöarna där han också är uppvuxen bara för att hitta sin dotter död.
Polisen ser det hela som en tragisk olycka men Hannis som är säker på att Sonja mördats börjar undersöka fallet på egen hand. Han hittar snart spår som leder mot Ragnar i Rong (Olaf Johannessen) som är en av Färöarnas mäktigaste män.
Samtidigt så hittar kriminalinspektören Karla Mohr (Maria Rich) information i Sonjas mobil som leder undersökningen åt en riktning som hon får en chock av.

En historia som kanske inte känns så annorlunda eller ny men serien får en extra visuell dimension av att den är inspelad på Färöarna. Fotot och miljöerna är otroligt vackra i all sin kyliga gråtunga skrud och karaktärerna är lika bistra som dom vindpinade öarna.

Bra skådespelare och rätt spännande är det och slutet öppnar också upp för en andra säsong.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...