torsdag 15 augusti 2024

Columbo: Candidate for Crime (1973)

 



Jackie Cooper spelar politikern Nelson Hayward som är mitt uppe i en vaklampanj för en plats i senaten. När vi tittare kommer in i historien så står Hayward omgiven av journalister där han berättar om att han flera gånger hotats till livet men att han minsann inte tänker böja sig för sådant.
Hayward har på grund av dessa hot fått polisskydd där bland annat Kommissarie Columbo (Peter Falk) ingår.
Det visar sig dock att dessa hot är fabricerade av Haywards kampanjledare Harry Stone (Ken Swofford) som gör allt för att få in så många röster som möjligt.
Senare på kvällen under en födelsedagsfest för Haywards fru Vickie (Joanne Linville) så avbryts festligheterna av kommissarie Columbo som meddelar att Harry Stone hittats skjuten i Haywards strandhus.

Ett väl planerat mord där gärningspersonen mycket väl skulle ha kunnat klara sig om nu inte Columbo hade funnits där med sina ständigt arbetande hjärnceller.
Jackie Cooper är perfekt i rollen som politikern Hayward, en sån där som utstrålar vänlighet men som man också ser en lurande psykopat bakom den ytliga masken.
En historia som inleds bra och slutar likaså men däremellan så finns det alldeles för många utfyllnadsscener som enbart verkar finnas där för att få tiden att gå. Det hade nog varit bättre att korta berättelsen 15 minuter, det hade den helt klart tjänat på.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...