onsdag 21 augusti 2024

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024)

 




Regissören Guy Ritchie har tagit en verklig historia som utspelade sig under Det Andra Världskriget och resultatet är en explosiv, actionfylld, till och från lite rolig och riktigt snygg film men ganska ytlig underhållning som man snabbt glömmer bort när den väl är över.

Winston Churchill (Rory Kinnear) är desperat eftersom hans ledarskap ifrågasätts. Han behöver någonting som ändrar kriget till Storbritanniens fördel och någonting som gör att USA anser det värt att hjälpa till.
En hemlig styrka som bara Churchills närmaste män vet om och som leds av Gus March-Phillips (Henry Cavill) släpps lös på en segelbåt som ska ta dom till en hamn på Afrikas västkust där tyskarna har ett enormt fartyg som tillhandahåller all material till deras ubåtar.
Planen är att denna styrka ska sänka fartyget och bege sig därifrån utan att vare sig nazisterna eller den engelska regeringen hinner fatta vad som hänt.

Varför den engelska regeringen inte får någon vetskap om detta uppdrag får man aldrig veta men det kanske handlade om att en engelsman skulle kriga med värdighet och inte syssla med skumraskplaner bakom ryggen, inte ens på fienden.
Det är en skickligt gjord film men väl överdriven antar jag, det är svårt att tro att dessa hjältar gick omkring och dödade hundratals tyskar med ett leende på läpparna utan att själva knappt få en skråma.

Efter filmen så får man dock veta lite om dom verkliga personerna bakom karaktärerna och det gör ju att det ändå känns mer trovärdigt.

Maffig underhållning för stunden.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sting (2024)

  https://youtu.be/JMNOaJOWICo?si=xCC_7vgVlTFYK5Yg Redan i inledningen av den här historien så får vi tittare veta att det varit en asteroid...