fredag 16 augusti 2024

Kejsaren av Buthler & Öhrlund (2018)

 



Psykopaten och seriemördaren Christopher Silfverbielke har efter tiden som fattig gigolo i Thailand lyckats med konststycket att ta sig tillbaka till toppen igen. Han har under en längre tid suktat efter att bosätta sig och göra affärer i New York men på vägen dit så inser han inte hur fartblind han blivit och trampar både en och flera livsfarliga människor på fötterna vilket kan komma att slå tillbaka med dödlig kraft.
Den svenska före detta kriminalkommissarien Jacob Holt är honom också på spåren och med hjälp av hans nära vän, FBI agenten Hector Venderaz så är han nu ute efter den hämnd han väntat på så länge.

Här är det verkligen som om Silfverbielke tryckt ner gaspedalen genom golvet i sin Bentley. Dom få gränser han tidigare haft suddas helt ut här där han utnyttjar och dödar alla som står i vägen eller kanske bara är otrevliga.

Jag har ju i dom senaste böckerna varit lite kritisk till att det varit alldeles för mycket våld och sex, det känns för överdrivet men ändå så har det varit något kittlande med karaktären Silfverbielke som gjort att jag inte kunnat låta bli att fortsätta läsa. Jag antar och hoppas att det är författarnas mening att detta ska vara en satir i all orimlighet över maktgalna finansmän, polisväsendet, politiker och gangsters och inte enbart lättsam underhållning. Den här boken som kan vara den sista i serien (jag säger inte att det är det för jag sitter inte inne med den informationen) är verkligen en Highway to hell.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...