fredag 2 augusti 2024

The Great - Säsong 3 (2023)

 




Allting dras till sin spets i den här tredje säsongen om Katarina den Store (Elle Fanning) som nu styr Ryssland själv, ja nästan själv i alla fall. Peter III (Nicholas Hoult) har lite svårt att acceptera sin roll i bakgrunden samtidigt som hans bästa vän Grigor (Gwilym Lee) gör allt för att han ska återfå tronen, Archie (Adam Godley) smider egna planer precis som Marial (Phoebe Fox) medan Elisabeth (Belinda Bromilow) balanserar någonstans emellan Katarina och Peter.
Som om inte detta räckte så har den svenska kungen Hugo (Freddie Fox) och drottning Agnes (Grace Molony) sökt tillfällig asyl i Ryssland efter att ha blivit störtade från tronen i Stockholm och Hugo gör nu allt för att få låna soldater från Katarina för att återta sin plats som kung över Sverige.
Peter tycker att idén låter förträfflig och vill gärna gå ut i krig mot svenskarna igen och generalen Velementov (Douglas Hodge) som lider av abstinens utan vapen i hand hakar gärna på men Katarina säger blankt nej.

Dramatiskt, våldsamt, snuskigt, snyggt och förbannat roligt.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...