fredag 23 augusti 2024

Hassel - Säsong 1 (2017)

 




Det har gjorts en hel del filmer och TV-serier om polisen Roland Hassel genom åren men ingen så brutal och mörk som denna serie från 2017. Här spelas Hassel av Ola Rapace och han är verkligen inte någon trevlig och mysig karaktär. Han ingår i specialgruppen Triton tillsammans med Meyer (Shanti Roney), Lindhe (Nanna Blondell), Frank (David Nzinga) och Palm (Thomas Holmin) som är ökända för att inte behandla buset med varsamma händer och dom har mängder med anmälningar emot sig.
Den numera pensionerade polisen tillika Hassels styvfar och skaparen av gruppen Triton Yngve Ruda (Tomas Laustiola) hittas mördad och det här får gruppen att lägga allting åt sidan för att hitta mördaren eller mördarna.

Förundersökningsledaren Fatima Nidal (Ana Gil de Melo Nascimento) kommer utifrån för att leda fallet och hon är inte speciellt förtjust i Tritons metoder och skulle mer än gärna sparka dom allihopa. 

Det är som sagt riktigt mörkt och våldsamt där en frustrerad Hassel försöker hitta en mördare samtidigt som han sliter med ett ganska trasigt förhållande med särbon Daniela (Aliette Opheim) och styvdottern Vida (Wilma Lidén). Det är intensivt spännande, dramatiskt och till och från rätt obehagligt, det enda minuset tycker jag är en liten utflykt till Bryssel som känns rätt onödig och ett par scenerier som lika gärna skulle kunna ha utspelas här på hemmaplan.

Riktigt tung, hård och bra kriminalhistoria med mycket bra skådespelare i alla mindre och större karaktärer.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sting (2024)

  https://youtu.be/JMNOaJOWICo?si=xCC_7vgVlTFYK5Yg Redan i inledningen av den här historien så får vi tittare veta att det varit en asteroid...