tisdag 6 augusti 2024

Ambassadören - Säsong 1 (2020)

 




Den svenska ambassadören i Mexiko Thomas Hofwander (Mikael Tornving) försöker med alla medel få ihop en miljard affär som handlar om att sälja svenska stridsflygplan till Mexiko. Tillsammans med sin medieansvarige Andreas (Fredrik Hallgren) och resten av staben Ronja (Happy Jankell), Axel (Emil Almén), Isabelle (Anna Gunnarson), Birgitta (Maria Selbing) och Jeanette (Elisabeth Wernesjö) så minglar dom med politiker, fredsivrare och journalister i jakten på en underskrift.

En serie som i den första halvan är ren komedi med en självupptagen ambassadör som inte verkar ha koll på någonting och som förlitar sig helt på personalen runtomkring honom. I den andra halvan så smyger sig sakteliga ett allvar in i historien utan att humorn blir lidande utan mera att den får stå tillbaka lite.
Frågan om man skulle ge upp en livslång dröm för det man egentligen tror på är själva grunden i berättelsen som är riktigt rolig och underfundig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...