tisdag 13 augusti 2024

Fenris - Säsong 1 (2022)

 




Den egensinnige vargforskaren Marius Storhammar (Magnus Krepper) på den lilla orten Östbygda nära den svenska gränsen har inte hörts av på en tid. Hans dotter Emma (Ida Elise Broch) som jobbar med naturvård i Oslo tar med sig sonen Leo (Viljar Knutsen Bjaadal) och beger sig norrut för att kolla så att allting står rätt till.
Väl på plats så tycker Emma att hennes far beter sig underligt samtidigt som det visar sig att en ung pojke som tillbringat en stor del av sin fritid med Marius ute i naturen saknas.

Ett inlägg i rovdjursdebatten som ju är lika infekterad i Norge som här hemma i Sverige. För att det inte enbart ska bli en knuten näve för vargarnas överlevnad så har manusförfattarna bakat in en kriminalhistoria med flera bottnar som höjer upp spänningen rejält och det är bra gjort. Skådespelarna sköter sig alldeles utmärkt och över den här lilla orten där polisen gör allt för att hålla varghatande och beväpnade ortsbor lugna så vilar en känsla av filmen Jägarna.
Givetvis så finns det en politiker här också som försöker vara alla till lags för att behålla sin plats samtidigt som hon har en son som försöker sälja orten som turistparadis och så en journalist med hjärtat på rätta stället men som ändå måste sälja lösnummer.

Det är vackert och mörkt, spännande och våldsamt.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...