tisdag 20 augusti 2024

Styrkan av Anna Karolina (2024)

 



Polisen Fabian har precis börjat jobba i en liten tajt grupp på knarkspan. En kväll när han och hans tre kollegor ska stoppa en ung kvinna som verkar vara på flykt undan någon eller något så går allting snett och det slutar med att kvinnan dör.
Fabian tänker genast anmäla händelsen men blir stoppad av sin gruppchef Peter som menar på att dom inte ska riskera någonting för en tjackhora som ingen ändå inte saknar.
Dagen efter grips en uteliggare som befunnit sig i närheten där kvinnan hittats död vilket passar Peter och hans grupp alldeles utmärkt förutom att det ska visa sig att denne uteliggare är en före detta företagsledare som fortfarande har både kontakter och pengar bakom ryggen.
Samtidigt så mår Fabian fruktansvärt dåligt över allt som hänt och tänker berätta allt men blir då hotad av dom andra i gruppen.

En bra kriminalhistoria där det visar sig att vissa som bär uniform inte är ett dugg bättre än det bus dom ska hålla borta från gatorna.
Spännande, dramatiskt och tajt skrivet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...