söndag 4 augusti 2024

The Head - Säsong 2 (2022)

 




Precis som i den första säsongen så är detta en katt-och-råtta-lek där man inte har en aning om vem som är god eller ond eller om det ens finns någon gräns där.
Dr. Arthur Wilde (John Lynch) står anklagad för dom åtta morden som skedde på Polaris VI för en tid sen.
Innan rättegången är över så fritas han dock och befinner sig strax efteråt på ett fraktfartyg i stillahavsområdet Point Nemo, den mest avlägsna platsen från land på planeten.
Med på detta fartyg finns förutom ett antal besättningsmän några av dom bästa forskarna i världen.

Det verkar som om Arthur har hittat lösningen på klimatförändringarna men glädjen blir kortvarig när det första liket dyker upp. Alla misstänker alla och dom motsättningar som redan innan fanns mellan besättningen och forskarna eskalerar nu snabbt.
Arthur är övertygad om att det är läkaren Maggie (Katharine O'Donnelly) som var den som anklagade honom för dom tidigare morden som ännu en gång försöker sätta dit honom men hon kan inte befinna sig på fartyget enligt kaptenen.

Bra skådespelare i en otroligt tajt och intensivt spännande historia där gränsen mellan god och ond suddas ut av ära och pengar och så med ett något kryptiskt slut som verkligen öppnar upp för en tredje säsong.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...