onsdag 3 juli 2024

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

 




Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby (Lizzy Caplan) som är berättarrösten i den här serien där huvudpersonen är den nyseparerade tvåbarnspappan och läkaren Toby Fleishman (Jesse Eisenberg).
Tidigt en morgon så lämnar Tobys fru Rachel (Claire Danes) barnen Hanna (Meara Mahoney Gross) och Solly (Maxim Swinton) hos honom när han fortfarande ligger och sover i sin nya lilla lägenhet, sen försvinner hon spårlöst utan att höra av sig.
Toby som dövat separationsångesten med kvinnor han träffat genom olika appar försöker nu anpassa sitt liv som ensam vårdnadshavare och till hjälp tar han sina bästa vänner från college, Libby och Seth (Adam Brody). Hans depression och stress ger honom skygglappar och han tror att han är den som har mest problem i hela världen, hans vänner som också lever liv som inte är helt friktionsfria bryr han sig inte ett dugg om och till slut så struntar han också i vad som hänt sina barns mor, allting snurrar kring honom.

Fantastiska skådespelare i det här dramat i 8 avsnitt som pendlar från nutid till dåtid, komiska toppar till tragiskt mörker. Vad är meningen med allt egentligen, är det ett bra jobb med hög lön, kärlek, familj eller frihet att göra precis vad man känner för?

 








måndag 1 juli 2024

Italien med Stanley Tucci - Säsong 2 (2022)

 


Original titel: Stanley Tucci Searching for Italy



Skådespelaren Stanley Tucci fortsätter här sin resa genom Italiens 20 regioner där han möter olika människor, kulturer och får prova fantastisk mat.
Precis som i den första säsongen så är detta otroligt smakfullt fast man som tittare bara kan äta med ögonen.

Här besöker han bland annat Venedig, Umbrien, Piemonte, Sardinien, Legurien och så bjuder han även ner sina föräldrar som är födda i Italien där deras släktingar ordnat med stor fest och så beger han sig hem till London där han nu bor i ett avsnitt för att gå igenom den stadens alla Italienska matställen.

Fascinerande och intressant.






Italien med Stanley Tucci - Säsong 1 (2022)

 


Original titel: Stanley Tucci Searching for Italy



Skådespelaren Stanley Tucci vars föräldrar är från Italien reser runt i landets 20 regioner för att uppleva människor, kultur, historia och framförallt för att smaka på mat.

Ett av dom bästa matprogram jag sett, varje avsnitt bjuder bara på mer och mer mat och fantastiska människor. Det känns nästan som om man nu testat alla dessa rätter och ingredienser, smaken liksom sitter där i munnen fast man bara sett det på TV.

Iden här första säsongen så besöker han bland annat Toscana, Sicilien, Lombardiet, Rom, Campanien och Emilia Romagna.

Fascinerande, intressant och visuellt enastående smakrikt.





Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

 



Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständigt fullt med folk men utsätts också regelbundet för hot och dom kommer enligt honom själv från Kato som äger den andra klubben i stan.
Kriminalteknikern Mona Ceder trakasseras samtidigt av en okänd man, kan detta ha någonting med klubbarna att göra?

Som vanligt så är det en fröjd att läsa Björn Hellberg, han behandlar verkligen det svenska språket med respekt. Historien är väl sisådär, det är inga karaktärer man tar till sig direkt och jag kom på mig själv med att sakna Kriminalkommissarie Sten Wall.





Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...