torsdag 14 mars 2024

Sabatas Återkomst (1971)

 


Original titel: É Tornato Sabata...Hai Chiuso Un'altra Volta!




Sabata (Lee Van Cleef) är en före detta officer i armén men tillhör numera en resande cirkus där han uppträder som skarpskytt. När sällskapet anländer till den lilla staden Hobsonville i Texas så träffar Sabata på Clyde (Rainer Schöne), en gammal kollega i armén som sedan länge är skyldig Sabata 5000 dollar och som nu är ägare av stans tvivelaktiga casino och horhus.
Cirkusen drar vidare men Sabata stannar i stan för att om möjligt få tillbaka sina pengar.

Det här är den tredje och sista filmen om Sabata men dessa filmer behöver man verkligen inte se i någon ordning för dom har inte mycket att göra med varandra. Lee Van Cleef spelade huvudrollen i den första sen så var det Yul Brunner som gjorde karaktären i den andra och här så är det ånyo Lee Van Cleef som spelar Sabata.

Lee Van Cleef passar ju extremt bra i sådana här westernfilmer, han har ju ett utseende som fungerar bra till både goda och onda karaktärer. Tyvärr så är den här filmen så pass dålig att inte ens hans stenhårda iskalla blick gör någon skillnad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...