tisdag 12 mars 2024

30° i februari - Säsong 1 (2012)

 





Ett antal svenskar reser till Thailand i februari av en eller flera anledningar. Glenn (Kjell Wilhelmsen) ska träffa sin stora kärlek, arkitekten Kajsa (Maria Lundqvist) har efter en stroke sålt sitt stora hus i Stockholm och tänker öppna en semesteranläggning i Thailand med sina döttrar, Chan (Thomas Chaanhing) tänker flytta tillbaka till sitt hemland och återuppta kontakten med sin son och exfru och Majlis (Lotta Tejle) ska tillbringa två veckor på lyxresort med sin elaka och rullstolsbundne man Bengt (Kjell Bergqvist).

Manusförfattaren Anders Weidemann har skapat en samling otroligt intressanta, fascinerande och komplicerade karaktärer som han sen satt på ett plan ner till Thailand, en resa som kommer att förändra dessa in i själen och även dom människor som råkar komma i deras väg.
Skådespelarna är fantastiska i sina mindre och större roller och det är personer som man hyser någon form av hatkärlek till på grund av att dom till och från beter sig så otroligt korkat, oförutsägbart och så typiskt svenskt.

Dramatiskt, spännande, tragiskt. roligt och riktigt bra.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...