måndag 18 mars 2024

Ingen Utan Skuld - Säsong 1 (2018)

 




En personlig tragedi fick Robert Kastell (Jens Hultén) att fejka sin död och lämna Sverige, en personlig tragedi får honom nu 30 år senare att återvända.
Kastell har bestämt sig att en gång för alla göra upp med den del av vapenindustrin som cirkulerar bakom alla gängse lagar och regler, en industri som han för 30 år sedan var djupt involverad i.
Han kommer i kontakt med sin gamle kompanjon Anders Spetz (Henrik Mestad) som precis håller på med en ljusskygg vapenaffär med den internationellt ökände vapenförmedlaren David Hatch (Nick Fletcher) och som inkluderar det svenska företaget Sandersvik.

Rolf Höglund (Douglas Johansson) har jobbat länge med att avslöja den skumma svenska vapenhandeln och när han plötsligt försvinner så börjar hans dotter, skvallerjournalisten Åsa (Vera Vitali) undersöka fallet och råkar då stöta ihop med Kastell, vilket efter några missförstånd leder till ett samarbete som kommer avslöja korruption på allra högsta nivå. Kastell får också nyheten om att han har en dotter som han inte kände till vilket komplicerar saker och ting eftersom hon adopterats för flera år sedan av den man som försökte mörda honom.

En tät, spännande och våldsam historia som ligger rätt bra i tiden med allt som händer i världen just nu och får en att fundera på vad som egentligen händer när vapenaffärer görs upp i hederliga gamla Svedala. Skådespelarna är bra i sina karaktärer, Jens Hultén är stenhård och Krister Henriksson hysteriskt bra som Martin eller Marianne som han nu kallar sig när Kastell återser honom efter alla år.

Slutet bäddar verkligen för en fortsättning.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...