onsdag 20 mars 2024

Columbo: Double Shock (1973)

 




TV-kocken Dexter och hans tvillingbror, bankiren Norman (Martin Landau) är förutom till utseendet helt olika varandra. Dom umgås inte och pratar knappt med varandra. Deras rika morbror Clifford (Paul Stewart) har precis träffat en ung kvinna som han ska gifta sig med och detta kan inte Dexter acceptera utan avlägger ett besök hos Clifford för att ställa allt tillrätta.

Som vanligt när det handlar om Columbo så får vi tittare vara med när mord begås och vi får också se vem som utförde gärningen men här vrider sig historien ett par varv och det vi tror är inte riktigt det som skett.

Peter Falk spelar som vanligt Columbo på ett strålande sätt och så Martin Landau i en dubbelroll som tvillingar. En bra historia men som tyvärr förstörs lite av en scen där Dexter står och lagar mat i direktsänd TV och där han drar upp Columbo från publiken som sen får vara med i köket. Här blir det tyvärr rätt fånigt.
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...