torsdag 28 mars 2024

Fargo - Säsong 5 (2023)

 




Den förra säsongen var ju ett litet steg åt sidan och bakåt i tiden, närmare bestämt Kansas och 50-talet. I den här femte säsongen så är vi tillbaka i nutid och staterna Minnesota och North Dakota. Det är mindre orter det handlar och däremellan ödsligt platta och kyliga landskap med en och annan gård och så en samling otroliga karaktärer som gestaltas av enastående skådespelare.

Dorothy Lyon (Juno Temple) lever ett nästintill perfekt liv tillsammans med sin något tafatte man Wayne (David Rysdahl) och dotter Scotty (Sienna King).
Det enda som gnisslar i familjemaskineriet är Wayne's mor Lorraine (Jennifer Jason Leigh) som är en av statens rikaste och mäktigaste personer och som inte är förtjust i Dorothy.

En kväll, helt utan förvarning så blir Dorothy attackerad i sitt hem och bortförd av okända män och när Wayne kommer hem från jobbet så hittar han ett hus med öppen ytterdörr, blodspår på insidan och tecken på slagsmål.

Sheriffen och ranchägaren Roy Tillman (Jon Hamm) verkar veta en och annan hemlighet om Dorothy samtidigt som FBI håller på med en undersökning gällande Roy, polisen Indira Olmstead (Richa Moorjani) undersöker kidnappningen av Dorothy och tycker att det är flera saker som inte riktigt stämmer, Lorraine Lyon drar igång en egen undersökning och allting blir inte klarare av att poliskommissarien Witt Farr anmäler en väldigt underlig händelse mitt i natten på en bensinstation med vad det verkar en kvinna som flytt från ett par kidnappare och som efter att ha räddat honom agerar som Rambo och som liknar den försvunna Dorothy.

Som vanligt så är det en historia som sägs bygga på verkliga händelser och är det så, ja då är det helt otroligt för historien är helt sanslös.
Det är enastående roligt, våldsamt och blodigt, riktigt bra skådespelare och en dialog som är helt outstanding.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...