torsdag 28 mars 2024

Trogen intill Döden av Jonas Moström (2017)

 



Den tjugofemåriga landslagsstjärnan i fotboll Henrik Borg hittas en sommarmorgon död i sin sommarstuga utanför Ystad. Det hela tyder först på en naturlig död men en sak förbryllar polisen, Borg låg på rygg med händerna knäppta över bröstet och i dom en blå ros.
Det dröjer inte länge förrän flera liknande dödsfall dyker upp och det verkar inte som om offren har någon koppling till varandra.

Rikskriminalens Gärningsmannaprofilgrupp GMP kallas in och psykiatrikern och profileraren Nathalie Svensson avbryter sin semester för att delta i arbetet. Kriminalkommissarie Johan Axberg tvekar dock, han är pappaledig och har fullt upp med familj och planerat husköp. En sak som rör honom personligen händer dock som gör att han lämnar ledigheten och ansluter till resten.

Ännu en gång så får Johan Axberg och Nathalie Svensson jobba ihop och den heta spänningen dom emellan är påtaglig i varje möte. Författaren Jonas Moström lägger nästan lika mycket koncentration på fallet och jakten på denna mystisk mördare som det förbjudna förhållandet mellan dom två i gruppen.

En bra historia som tar upp ett kontroversiellt ämne. Det är spännande och dramatiskt, välskrivet och med en klar cliffhanger på slutet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...