torsdag 14 mars 2024

Beck: Dödläge (2023)

 





Den femtionde filmen i serien om Kriminalkommissarie Martin Beck och dessutom avslutningen på den nionde säsongen och visst är det väl en bra och intensivt spännande historia att fira med men jag tycker ändå att den förra filmen hade mer att erbjuda och den kändes också mera som ett avslut än denna.
Martin Beck (Peter Haber) har dom senaste åren levt ett litet tillbakadraget liv på polisstationen där han mera har fungerat som någon slags rådgivare än en fullt arbetande polis och så är det även här men eftersom hans barnbarn blir inblandad i saker som rör utredningen så ger sig Beck åter ut i fält för att följa arbetet på plats.

Beck som i så gott som hela sitt liv arbetat inom polisen borde nog ha kunnat bete sig lite annorlunda än han gör här, jag retade upp mig på att det blev för mycket av hans oproffessionella agerande även om det handlar om hans sonson.

Regi, foto, musik och skådespeleri kan man inte klaga på, det är ett skickligt hantverk i alla detaljer men ändå ett steg nedåt sen förra historien.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...