torsdag 27 augusti 2020

Wallander - Den Orolige Mannen (2013)

 




Det har nu gått några år sedan den senaste historien och Wallanders dotter Linda har här flyttat tillbaka till Ystad med man och barn och jobbar ånyo inom polisen med sin far.
Kurt Wallander börjar få lite problem med minnet och glömmer sitt tjänstevapen ute på krogen en kväll vilket medför att han blir suspenderad under ett antal veckor samtidigt som en stor nyhet pryder alla dagstidningars förstasidor där en död attackdykare som varit försvunnen sen ubåtsjakten på 80-talet hittats död utanför Nynäshamn.

Det visar sig att Lindas svärfar, den pensionerade marinofficeren Håkan von Enke var inblandad i både ubåtsjakten och denne dykares försvinnande och Wallander som nu har en del tid att slå ihjäl beger sig upp till Stockholm för att stilla sin nyfikenhet.

Visst är det här en bra film, den är mycket välgjord och skådespelarna är riktigt bra och det är både spännande och våldsamt men det är en film som mera passar en Hamilton historia än just Wallander. Det här med mystiken kring kalla kriget, spioner och hemliga militära operationer ligger liksom en bit bort ifrån Ystadspolisen Wallander.

Det är dock så pass bra att det ändå är svårt att värja sig.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...