tisdag 4 augusti 2020

Tragedi på En Lantkyrkogård (2013)





Det är julhelg, Puck och Eje firar detta hos hennes far och farbror när en av kvinnorna i byn helt plötsligt knackar på och oroligt påpekar att hennes man tillika lanthandlaren är försvunnen.
Senare på natten hittas mannen i sin butik brutalt mördad och det dröjer inte länge förrän poliskommissarie Christer Wijk är på plats.

Det här är den sista filmen i serien som bygger på Maria Langs böcker och historien har jag inget att klaga på för den är rätt lurig med en del knorrar utmed vägen men huvudpersonerna är tyvärr alldeles för gråa och stela så man lägger istället hela sin koncentration på dom karaktärer runtomkring som är bra mycket intressantare och trots ett par mord i berättelsen så utspelar sig den mest intressanta och underhållande scenen i en frisörsalong där det skvallras hejvilt om byns invånare av både kvinnor som får behandling och deras män som snällt sitter och väntar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...