onsdag 19 augusti 2020

Statsrådet och Döden - Bo Balderson (1968)

 



Författaren Bo Balderson som fortfarande ingen vet vem det var eller är för om han lever är ju då också höljt i dunkel skrev den här mordhistorien 1968 och det är den första boken i en serie om den sjukskrivne läraren Wilhelm Persson som är den som berättar alltsammans och så hans svåger Statsrådet som är gift med Perssons yngre syster.

Dom är här ute på Statsrådets sommarställe beläget på Lindö i Stockholms Skärgård där en morgon, grannen Beata Gyllenstedt hittas skjuten i sitt hem. När polisen anländer till ön så visar det sig att det finns ett antal personer som både haft anledning och tid att mörda den äldre kvinnan. Persson och Statsrådet börjar genast undersöka saken på egen hand samtidigt som Statsrådet själv hamnar på listan över misstänkta.

Det här är enastående roligt skrivet och humorn i berättelsen gör att man inte bryr sig så mycket om själva mordhistorien, det är allting runtomkring huvudpersonerna som är hela nöjet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...