onsdag 5 augusti 2020

Huset Med Den Mystiska Klockan (2018)


Original Titel: The House With a Clock In It's Walls


Den föräldralöse Lewis Barnavelt ska flytta in hos sin excentriske morbror Jonathan som han aldrig har träffat förut.
Det visar sig att Jonathan bor i ett hus som mera ser ut som ett slott och som om inte det räckte så är han även en Warlock, en manlig häxa. I huset så finns också Florence Zimmerman som även hon sysslar med magi och det dröjer inte länge förrän Lewis som har lite svårt att skaffa vänner börjar lära sig en del tricks.

Det visar sig att huset bär på en hemlighet, det finns en klocka gömd någonstans bakom väggarna, en klocka som den förre ägaren och trollkarlen Isaac Izard gömt och som Jonathan tillbringar nästan all tid för att hitta. Det finns även ett skåp i huset som Jonathan sagt till Lewis att han aldrig får öppna men det är ju svårt att låta bli när man vill imponera på sina skolkamrater.

En film som jag tror 10-12 åringar har mest glädje av men är man vuxen och barnslig så är detta rätt underhållande också, det är snyggt filmat, bra effekter och stämningsfull musik.
Jack Black som Jonathan Barnavelt och Cate Blanchett som Florence Zimmerman är riktigt bra och regissören Eli Roth som ju mest är känd för sin debutfilm, den brutala Hostel har gjort ett stadigt säkert jobb.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...