onsdag 26 augusti 2020

Sorjonen - Dockhemmet (2017)



Original titel: Sorjonen - Nukkekoti Osa



Den ärrade kriminalkommissarien Kari Sorjonen (Ville Virtanen) har lämnat storstaden och bosatt sig med fru och tonårsdotter i den lilla gränsstaden Villmanstrand för att om möjligt kunna ta det lite lugnare och umgås mer med familjen. Han hinner dock knappt inleda sin nya karriär hos den lokala polisen förrän en ung kvinna hittas mördad.
Tonårstjejen Katia (Lenita Susi) försvinner och Sorjonen stöter ihop med hennes mamma Lena (Anu Sinisalo) som på egen hand och med mer eller mindre olagliga metoder försöker hitta sin dotter.
Samtidigt så blir Sorjonens fru Pauliina (Matleena Kuusniemi) kontaktad av sitt ex Robert Degerman (Janne Virtanen) som är en av ortens mäktigaste män och som inte är speciellt förtjust i Sorjonen.

Tungt och våldsamt med en Ville Virtanen som en Finsk blandning av Beck och Wallander och som nästan på egen hand bär upp den här historien.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...