onsdag 19 augusti 2020

Becker - Kungen av Tingsryd (2017)

 




Det här var en sån där film som man inte blev riktigt klok på, man sitter hela tiden och undrar om det ska vara en komedi, ett drama eller en ren gangsterhistoria.

Becker är en medelålders man som tillsammans med sin bästa kompis Stefan äger möbelbutiken i den lilla småländska orten Tingsryd men inte bara det, dom två kompanjonerna tjänar grova pengar på smuggelcigaretter, alkohol och allehanda andra varor och Becker har ett finger med i allt som händer på den lilla orten.

En dag så får Becker besök av ett par danskar som vill börja distribuera knark i området och erbjuder honom att bli partner men här visar Becker sin moraliska ståndpunkt där han vägrar ha med knark att göra.
Danskarna ger sig dock inte och försöker istället bearbeta Stefan som är en svagare själ.

Filmen inleds som en landsortskomedi i ren Ulf Malmros stil men sen så blir den mer dramatisk och både tragik, våld och död äntrar scenen men hela tiden så finns där en humor och det är det som gör det så svårt att veta vilket ben man som tittare ska stå på.

Riktigt roligt är det emellanåt i alla fall och det känns som en sjysst beskrivning av en liten ort på landsbygden även om det i vissa scener känns långt borta från verkligheten som när den gamla tanten i sybehörsaffären och den äldre mannen som driver lantbutiken börjat sälja droger under disk men skådespelarna är bra och det är en intressant långfilmsdebut av regissören och manusförfattaren Martin Larsson.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...