fredag 14 augusti 2020

Wallander - Arvet (2010)

 




På Bräda Musteri så håller ägarna Claire och Manfred en kväll ett evenemang för att visa dom nya produkterna för både inhemska och utländska kunder. Någon gång under kvällen så mördas Manfred brutalt och när Kurt Wallander och hans team börjar syna musteriet i sömmarna så visar det sig att det finns ett antal personer med motiv.

Samtidigt så inleder aspiranterna Pontus och Isabelle någonting som gör dom mer än bara kollegor och någonting som kanske inte är så bra för arbetet.

Efter den förra filmen som jag tyckte var ett bottennapp så är i alla fall den här snäppet bättre men ändå inte speciellt bra. Just dom här två filmerna har regisserats av Mikael Marcimain och det kanske är hans sätt att tolka Wallander som jag inte är förtjust i eller så är det något annat. Det är en historia fylld av misstänkta mördare, både manliga och kvinnliga och det tar en bra stund innan man får någon som helst klarhet i vad som hänt men vägen till upplösningen är ändå lite kantigt stel och känns på något sätt bara som löpande-band-produktion.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...