söndag 31 maj 2020

Vecka 36 av Sofie Sarenbrant (2010)




Det är sista kvällen på semestern för familjerna Winter och Malm i det lilla fiskeläget Brantevik i Skåne. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda höggravida och nu har dom tillsammans med sina män beslutat för att tillbringa dom sista timmarna med karaoke på hamnkrogen. Någonting händer dock under kvällen och Agnes går hem ensam och när dom andra vaknar upp dagen efter i villan dom hyrt så visar det sig att hon aldrig kommit hem.

Sofie Sarenbrants debutroman från 2010 är en obehaglig thriller där man som läsare inte har den blekaste om vad som döljer sig bakom försvinnandet av den gravida Agnes. Mysteriet är ju själva navet i den här historien men där man faktiskt mest får följa dom andra inblandade i familjerna och hur dom tacklar dagarna som går medans alla letar.

Spännande och bra skrivet även om huvudpersonerna är lite vagt tecknade så att det blir lite svårt att ta dom till sig ordentligt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...