fredag 8 maj 2020

Octopussy (1983)





Agent 009 mördas i Tyskland och när han hittas så har han ett oersättligt Fabergé ägg i handen. Ägget läggs ut på auktion i England och köps upp av en indisk affärsman vid namn Kamal Khan som då genast får James Bonds misstänksamma ögon på sig.
När sen Khan visar sig göra affärer med den ryska generalen Orlov så ser Bond till att komma så nära som möjligt.

Efter den förra Ur Dödlig Synvinkel som var riktigt bra så är den här som är den sjätte i ordningen för Roger Moore och den andra för regissören John Glen väldigt ojämn.
Det blandas riktigt häftiga och coola actionscener med nästan fåniga och humorn sitter inte riktigt där, det känns krystat och tillgjort och Bondbrudarna, här med Maud Adams i spetsen som Octopussy är riktigt själlösa och tråkiga.

Busen Kamal Khan spelas av Louis Jourdan som fungerar sisådär och så har han en brutal hantlangare vid namn Gobinda som är typ en indisk Jaws utan ståltänder och som gestaltas av Kabir Bedi som idag är en av Indiens kändaste skådespelare.

En rolig detalj är att när Bond kommer till Indien så får han hjälp av en lokal agent vid namn Vijay som spelas av Vijay Amritraj som vid den tiden var känd tennisspelare på proffstouren och idag tennis kommentator och när han och Bond jagas av busarna så tar han fram just ett tennisracket och använder som vapen där han efter att ha fått in en fullträff slänger ur sig kommentaren "game set & match!"

Till och från riktigt bra och spännande men väldigt ojämn.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...